ЗАЩО СЕ КАНДИДАТИРАТ? Обичам този град. Роден съм тук, живея тук.

...
ЗАЩО СЕ КАНДИДАТИРАТ? Обичам този град. Роден съм тук, живея тук.
Коментари Харесай

Хекимян се обяви за нови стандарти за София. Терзиев го контрира: Как се променят стандарти със същите ...

ЗАЩО съдебна експертиза КАНДИДАТИРАТ?

 

" Обичам този град. Роден съм тук, пребивавам тук. Всичко, което съм постигнал професионално, е тук. Децата ми са тук и желая да останат. Градът може да бъде по-красив и по-зелен. Вярвам, че може да е по-различно, да има вложители, да влагаме в обучение. София може и ще бъде един от най-хубавите градове за живеене и за политики, само че за тази цел би трябвало да има самоуверен човек, който да има визия и да може да мечтае, да преведе тази визия в настоящи политики ".

 

Така Васил Терзиев отговори на въпроса за какво е приел да бъде претендент за кемт на София.

 

" Живея живота на 90% от софиянци, ходя по същите тротоари. Познавам проблемите. За да бъде чист и спретнат град, би трябвало да се работи и аз желая да го направя. Затова би трябвало да има въведени стандарти, с цел да няма ремонт на ремонта. Трябва да прекратим старите практики, с цел да подобрим живота на софиянци. Трябва да довършим огромните инфраструктурни планове. Да бъде комплициран завършек на проблемите с неналичието тук-там в детските градини ", изясни от своя страна някогашният публицист Антон Хекимян.

 

Двамата бяха запитани за непрекъснатите поправки по ул. " Шишман ".

 

" Всичко там е безобразно. За да спре разкопаването, би трябвало да има стандарти ", отговори Хекимян.

 

" Аз се запитвам кой е виновен за тях? Кой е в ръководство? Как се трансформират стандарти със същите хора? Стандарти има, те не се съблюдават доста пъти ", отговори от своя страна Терзиев.

 

Хекимян репликира, че несъмнено за " Шишман " и за другите поправки не е виновен той. " Трябва да променим това. Аз съм самостоятелен. И като публицист съм задавал същите въпроси и съм търсил отговори ", сподели той.

 

ОБЩЕСТВЕН РЕД

 

По думите на Терзиев неналичието на връзка с жителите е един от най-големите проблеми. Хората не усещали, че гласът им се чува и това е нещо, което се закани да прекъсне.

 

" Много е елементарно да има приложение, в което хората да изпращат сигнали и фотоси, по сходство на ТВ форматите. Гласът на хората може да бъде чут и аз съм индивидът, който може да ги чуе ", отговори Хекимян.

 

" Трябва да спрем убийствата на пътя и желая всички камери, които дават отговор за трафика, да могат да се включат в системата за санкции и да няма джигити на пътя. Има гражданска сила, която може да върви в тази посока. И дружно - хората и общината, да се обединим и да спрем джигитите на пътя ", добави претендентът на ГЕРБ.

 

" Защо общината купува камери, които не правят работа и не регистрират скорост? ", попита го Терзиев.

 

А Хекимян му отговори: " Тези камери са трафик камери и с цел да се трансформират, са нужни законови проблеми. Камерите не дават отговор механически, само че няма да е скъпо да бъдат пригодени по този начин, че да засичат джигитите на пътя и да се събират санкциите ", отговори Хекимян.

 

Попитани по какъв начин ще се противодейства на вандалските прояви, Терзиев изясни, че това може да стане посредством видеонаблюдение на всевъзможни публични обекти, дейна работа на общинска полиция и дейна активност на самите жители, които да пускат сигнали за редовно нарушаване.

 

" Камери сигурно ", сподели Хекимян. Но попита Терзиев какъв брой коства един общински служител на реда.

 

" 4000 лева ", отговори претендентът на ПП-ДБ и " Спаси София ".

 

ПАРКИРАНЕ И ВЕЛОАЛЕИ

 

" Карам колело всякога, когато имам опция, и знам какъв брой е мъчно това в София. Велоалеите би трябвало да се свържат, би трябвало да се поддържат. Но би трябвало да се промени и мисленето. За да пожелаем да свалим някого от колата, би трябвало да създадем условия. Много километри велоалеи могат да бъдат построени в София, само че обещанието да изградим още няма да има смисъл, в случай че те не са свързани ", изясни Хекимян.

 

Терзиев го засече с въпрос дали знае какъв брой километра велоалеи има в столицата и не получи отговор. " 65 км има сега, или 116, зависи по какъв начин ги броиш. Нашата визия е да има над 100 км, само че те да правят работа, а не да свършват в нищото. За да бъдат те различен превоз, би трябвало да има мисъл и да бъдат построени лъчовете от кварталите към центъра ", изясни Терзиев.

 

И двамата се съгласиха, че един мандат е изцяло задоволителен, с цел да се трансфорат велоалеите в транспортна инфраструктура.

 

По отношение на тротинетките Хекимян съобщи, че би трябвало да се основат стандарти и правила. " Това зависи от общината като надзор, само че и като отговорност на хората ", сподели той.

 

Терзиев също се разгласи " за " тротинетките.

 

ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

 

" 2000 са изчезналите места за детските градини. Всички останали са яслени групи. 37 градини могат да бъдат издигнати ", сподели Хекимян.

 

Терзиев го отвърна като сподели, че липсват 10 000 места.

 

" Ще бъдат понижени до 6 000, само че остават хиляди, за което отново би трябвало да се построят към 20 нови детски градини. Трябва да се промени метода на систематизиране - сега е къде живееш, а не къде работиш. Но, с цел да се понижи трафика, би трябвало да се намерения детски градини да има към работата на родителите ", сподели Терзиев. Той подсети, че във компанията са имали детска градина, по тази причина бизнесът трябвало да се включи.

 

РЕМОНТ НА РЕМОНТА

 

" Когато става въпрос за публични поръчки, мъчно можем да вкараме майстори от чужбина, само че можем да накараме компаниите да образоват своите служащи. Защото това, което се случва с жълтите павета е неприемливо. Трябва да има стандарти ", счита Хекимян.

 

Терзиев побърза да му отговори и сериозно го попита за какво са позволили толкоз некачествени поправки. " Всичко е сбъркано изначално ", счита той.

 

Попитани кои остарели здания биха ремонтирали незабавно, Хекимян отговори, че това е " Къщата с ягодите ".

 

Терзиев пък желае да трансформира в музей постройката на Министерство на вътрешните работи на " Лъвов мост ".

 

ЧИСТ ВЪЗДУХ

 

" Заложили сме на промяна на източниците за отопление на 3000 семейства, както и сензори за следене чистотата на въздуха ", сподели Терзиев. Той счита, че има огромен проблем със сметоизвозването - не се извозва боклука, кофите преливат, а компаниите не се глобяват.

 

" Ако продължим с Оперативната стратегия - не 3, а 10 000 печки на твърдо гориво ще бъдат сменени. Доскоро са били 55 0000, към този момент са паднали на 30 000. Програмата би трябвало да продължи, сподели Хекимян.

 

Относно сметопочистването някогашният публицист сподели, че би трябвало да има мощна общинска компания за непорочност, би трябвало да се влага и в техника.

 

" Ако частна компания не се оправя - махаме компанията и влиза общинска ", безапелационен бе той.

 

Според Терзиев би трябвало да се преразгледат договорите и 2025 година, когато изтичат, да се направи доста по-различна тръжна процедура, да се види по какъв начин да се поканят интернационалните оператори, с цел да има по-голяма конкуренция. " В момента са три компании, а плащаме повече от Пловдив ", сподели той.

 

Хекимян отговори, че няма потребност да се чака - договорите може да се прекратят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР